You are currently viewing Ayder Yaylasına Nasıl Gidilir

Ayder Yaylasına Nasıl Gidilir

Ayder Yaylasına nasıl gidilir diye düşünmenize gerek yok. Doğa harikası Ayder yaylasına nasıl gideceğinize dair sizlere çeşitli alternatifler sunacağız.

Günümüzde en hızlı ulaşım araçlarının başında hava ulaşımı gelir. Büyükşehirlerden direk uçuşlarla yeni açılan Rize-Artvin Havalimanı alternatifi ile Rize, Pazar ilçesine ulaşabilir ve buradan farklı alternatifler ile Ayder yaylasına ulaşım sağlayabilirsiniz. Havaalanında araç kiralayabilir, konaklama hizmeti aldığınız otelden transfer hizmeti talep edebilir yada Rize-Artvin Havalimanına yakın özel firmalardan VIP transfer hizmeti alabilirsiniz. Pazar- Ayder dolmuşları ile Ayder yaylasına rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Havalimanı Transfer Hizmeti

Aileniz ile veya arkadaş gurubunuz ile birlikte tatil yapacaksanız transfer hizmeti kullanmanızı tavsiye ederiz. Şehirlerarası otobüs hizmeti ile de ulaşım sağlayabilirsiniz, ülkemizin çoğu ilinden Rize/Pazar ilçesine her gün otobüs seferi düzenlenmektedir.

Bir diğer seçenek de, Karadeniz sahil yolunu kullanarak kendi aracınız ile ulaşabilirsiniz. Normal asfalt yola sahip bir yol mevcuttur, Fırtına Vadisi boyunca manzarayı izleyerek yaklaşık 45-60 dakika gibi bir sürede Ayder Yaylasına ulaşabilirsiniz.

Mesafe olarak bazı illerimiz ile arasında ki ortalama kilometreler.

İstanbul’dan: 1.220 km
Ankara’dan: 890 km
İzmir’den: 1490 km

Karadeniz Turları ile gezi planlaması

Farklı bir seçene ise Karadeniz turu yapan firmaların sunduğu günlük, haftalık seçenekli Karadeniz yayla turları ile ulaşım, bu ulaşım seçeneğinde sırasıyla firmanın sunduğu seçenekler ile Karadeniz’in doğasına belirlenmiş yerlere ulaşım sağlayarak, eğer almış olduğunuz tur seçeneğinde Ayder yaylası var ise konaklama hizmeti dâhil olarak ulaşabilirsiniz.

Hangi seçeneği seçerseniz rahat bir ulaşım sağlayabilir, Ayder yaylası yolculuğunuz başladığında karadeniz sahil solunda yol ayrımına geldiğinizde fırtına vadisi giriş yaptığınız anda birden havanın değiştiğini, doğal klima etkisini hissedeceksiniz.

Ayder Yaylasına ulaşım nasıl yapılır?

Solunuzda akan fırtına deresi size eşlik edecek Ayder yaylasına kadar 38 km’lik bir yolculuğunuz olacak, yeşilin her tonunu görebilir, dünyada üzerine kar yağan tek yer organik çay bahçelerini görebilirsiniz. Ayder Yaylasına vardığınızda doğasının güzelliğine kapılıp bir daha ki senenin tatil planını o anda yapmaya başlayacaksınız.

Ayder yaylasına nasıl gidilir diye karar veremiyorsanız, ulaşım hizmetini ve Ayder Otellerinde konaklama hizmetini almak için bizimle iletişime geçerek yardım alabilirsiniz.