You are currently viewing Ayder Yaylası Nerede?

Ayder Yaylası Nerede?

Ladin ve Kayın ormanlarıyla kaplı, yemyeşil bir doğa, tertemiz bir hava ve müthiş doğa sesleri… Neredeyse Karadeniz’in cenneti diyebiliriz Ayder yaylasına. Elbette ki bölgenin nice eşsiz yaylası ve doğa zenginliği var ama Ayder yaylası tam anlamıyla göz bebeği. Karadeniz bölgesinin en uç noktasında, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alıyor bu eşsiz tabiat harikası.

Ayder’e Nasıl Gidilir?

İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerden gidecekseniz, Ayder’e gitmek için havayolunu kullanabilirsiniz. Uçakla Trabzon Havalimanına ulaşıp, buradan da araç kiralayarak devam edebilirsiniz. Yakın illerden gelecek olanlar kendi araçları ile rahatlıkla ulaşabilir. Şehirlerarası otobüs yolculuğu ile Rize, Pazar ilçesine kadar ulaşabilir. Pazar ilçesinden dolmuşlar ile de ulaşım yapabilirsiniz. Karadeniz bölgesinin her bir şehri kendine has özellikleri ile dikkat çeker ve Ayder yaylasına giderken küçük molalar verebileceğiniz bir Karadeniz turu da hiç fena olmaz. Yeni açılacak olan Rize-Artvin Havalimanından araç kiralama yaparak kısa sürede ulaşabilecek. Ayder Otellerinin sunduğunu Havalimanı transfer hizmeti alarak da ulaşabilirsiniz.

Neden Ayder Yaylası?

Burada sizi kaliteli konaklama alternatifleri bekliyor. Yani konfor konusunda hiç endişe duymadan yola çıkabilirsiniz. Diğer taraftan doğa ile iç içe zaman geçirmek, dinlenmek ve yeni deneyimler yaşamak için oldukça özel bir alternatif olacaktır. Heliski, yani helikopterli kayak denediniz mi hiç? Burada bu benzersiz heyecanı yaşayabilirsiniz. Doğa yürüyüşünün en keyiflisini gerçekleştirebilirsiniz ya da isterseniz zipline ile eğlenebilirsiniz. Çok daha fazlası sizi bu coğrafyada bekliyor. Üstelik yaz, kış ya da bahar fark etmiyor.

Ayder Yaylasında Konaklama

Ayder yaylası, hizmet anlayışının gelişmiş olduğu, konaklama alternatiflerinin de çeşitli olduğu bir rota. Yani burada mutlaka keyfinize, rotanıza ve bütçenize uygun bir konaklama noktası bulabilirsiniz. Muhteşem ormanlara, karlı manzaralara açılan pencerenizden derin bir nefes alarak güne başlamak, adeta yaşam enerjisi ile dolmanızı sağlayacaktır. Burada neredeyse her pencere böylesine muhteşem manzaralara açılıyor. Konaklama için önceden Ayder Otellerinde rezervasyon yaptırmanız ise çok önemli çünkü neredeyse her mevsim ilginin yoğun olduğu ve konaklama seçeneklerinin de dolu olabildiği bir rotadan söz ediyoruz. Keyifli ve sorunsuz bir tatil için gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız yeterli.